VIKARSKOLEN

ONLINE KURSER TIL VIKARER I GRUNDSKOLEN

Play Video

Vikarskolen er en samling af online kurser, der klæder vikarer fagligt og pædagogisk på til at håndtere vikartimerne. 

Kurserne giver vikarerne de bedste værktøjer, der kan bidrage til elevernes læring og trivsel. 

43 % af alle vikarer er studenter.

Kilde: “Vikardækning i folkeskolen” af VIVE, 2019

KORT OM VIKARSKOLEN

Varighed

Vikarskolens online kurser er estimeret til at tage mellem 1 - 3 timer. Det er muligt at gå til og fra kurserne, som det passer vikaren bedst og gennemføre kurserne i ens eget tempo.

Teori og praksis

I kurserne bliver man præsenteret for relevante og vigtige teorier, der omsættes til praksis i form af konkrete cases og vikarens handlemuligheder.

Certifikat

Når vikaren har gennemført kurserne i Vikarskolen, får man et certifikat, som det er muligt at vise i forbindelse med fremtidige ansættelser og i andre relevante sammenhænge.

Pædagogik

Vikarskolens online kurser præsenterer flere brugbare pædagogiske redskaber og værktøjer, som kan anvendes i de daglige situationer, man møder i arbejdet som vikar.

Didaktik

Kurserne præsenterer vikarerne for didaktiske redskaber, der hjælper vikaren med at sætte tydelige mål og koble indholdet til eleverne.

Undervisere

Vikarskolens undervisere er alle dygtige undervisere med en stærk faglig baggrund. Der er bl.a. en læringsstilsekspert og en taletræner, der har vundet prisen som: "Verdens bedste taler".

Cases

Vikarskolens kurser giver eksempler på forskellige cases fra skoleverdenen, som man som vikar aktivt skal tage stilling til undervejs og reflektere over gennem refleksionsspørgsmål.

Learningbank

LearningBank er en platform til e-læring, som gør at Vikarskolens kurser skiller sig ud med kreative læringsløsninger, der gør det nemt at huske og bruge indholdet.

Kurser på vej

Kursuskataloget udvides løbende i Vikarskolen, og i pipelinen er der lige nu kurser om motivation og relationskompetence. Der udvikles hele tiden på nye kurser, der er relevante for vikarer.

KORT OM VIKARSKOLEN

Varighed

Vikarskolens online kurser er estimeret til at tage mellem 1 - 3 timer. Det er muligt at gå til og fra kurserne, som det passer dig bedst og gennemføre kurserne i dit eget tempo.

Certifikat

Når vikaren har gennemført kurserne i Vikarskolen, får man et certifikat, som han eller hun kan vise i forbindelse med fremtidige ansættelser og i andre relevante sammenhænge.

Teori og praksis

I kurserne bliver man præsenteret for relevante og vigtige teorier, der omsættes til praksis i form af konkrete cases og vikarens handlemuligheder.

Pædagogik

Vikarskolens online kurser præsenterer flere brugbare pædagogiske redskaber og værktøjer, som kan anvendes i de daglige situationer, man møder i arbejdet som vikar.

Undervisere

Vikarskolens undervisere er alle dygtige undervisere med en stærk faglig baggrund. Der er bl.a. en læringsstilsekspert og en taletræner, der har vundet prisen som: "Verdens bedste taler".

Didaktik

Kurserne præsenterer vikarerne for didaktiske redskaber, der hjælper vikaren med at sætte tydelige mål og koble indholdet til elevernes læring.

Kurser på vej

Kursuskataloget udvides løbende i Vikarskolen, og i pipelinen er der lige nu kurser om motivation og relations-kompetence. Der udvikles hele tiden på nye kurser, der er relevante for vikarer.

Cases

Vikarskolens online kurser giver eksempler på forskellige cases fra skoleverdenen, som man som vikar skal tage aktivt stilling til undervejs og reflektere over gennem rekfleksionsspørgsmål.

Learningbank

LearningBank er en platform til e-læring, som gør at Vikarskolens kurser skiller sig ud med kreative læringsløsninger, der gør det nemt at huske og bruge indholdet.

STYRK VIKARERNES KOMPETENCER

Nicklas Kany, stifter af Substy og MentorDanmark, fortæller, hvorfor vi bør klæde de mange ufaglærte vikarer på til vikargerningen. 

NUVÆRENDE KURSER

KURSUS I KLASSELEDELSE

 • Underviser: Svend Erik Schmidt
 • Varighed: 3 timer

Hvordan bliver man en god leder af klassen, når man flere gange dagligt træder ind i et nyt klasselokale uden forudgående kendskab til eleverne og til dagens indhold?

Kurset i klasseledelse tager fat i den udfrodring med relevante teorier, modeller og konkrete redskaber, som vikaren kan bruge i praksis. 

Underviser: SVEND ERIK SCHMIDT

 • 18 års erfaring som skolelærer og leder i Billund Kommune.
 • Foredragsholder i emnerne læring og kommunikation hos Athenas.
 • Certificeret Learningstylestrainer v. Sankt Johns University New York 2004.
 • Medstifter, partner, konsulent samt underviser i HR-konsulenthuset Schmidt & Schmidt.

KompetenceR I:

 • Ledelse
 • Relation
 • Kommunikation
 • Didaktik

INDHOLD

I dette modul præsenteres vikaren for planlægningshjulet – et didaktisk redskab til at facilitere den gode opstart, gennemførsel og afslutning i undervisningen. Vikaren får blandt andet indblik i, hvad det vil sige at koble indholdet til eleverne samt sætte tydelige mål og evaluere undervisningen.

I dette modul introduceres vikaren for de fem motivationsorienteringer – hvad det vil sige, at elever motiveres i forskellige retninger, og hvordan man som vikar kan læse og favne klassens elevtyper. Der arbejdes med feedback i undervisningen, hvor vikaren lærer at anvende de tre feedbackspørgsmål.

I dette modul præsenteres vikaren blandt andet for kommunikationstrappen som et redskab til at kunne anvende hensigtsmæssig kommunikation. Vikaren bliver fortrolig med begreberne ”troværdig og imødekommende kommunikation”, og hvordan de spiller en afgørende rolle for at fremstå som ”person in charge”.

I dette modul præsenteres vikaren for værktøjer til at opnå elevernes ”accept” og tilladelse til at undervise, samt hvordan man fremstår troværdig gennem tydelig kommunikation. Her øges vikarens bevidsthed om, hvordan kropspositur, gestik og stemmeføring har betydning for formidling og fremtoning, og vikaren får redskaber til klar og tydelig nonverbal kommunikation, der fremmer budskabet.

KURSUS I FAGLIG FORMIDLING

 • Underviser: Sabrina Vitting-Seerup
 • Varighed: 1 time

Kurset i faglig formidling omhandler forskellige elementer af det at være en dygtig formidler og underviser. På kurset præsenteres vikaren for simpel teori og konkrete redskaber til at blive bevidst om egen fremtoning og kommunikation, efterfulgt af specifikke tests og refleksionsspørgsmål.

Underviser: SABRINA VITTING-SEERUP

KompetenceR I:

 • Undervisningsstruktur
 • Fængende formidling
 • Nonverbal kommunikation
 • Aflæsning af elevtyper

INDHOLD

Vikaren præsenteres for Hiim & Hippes didaktiske relationsmodel som et simpelt didaktisk redskab til at forberede og strukturere sin undervisning med minimal forberedelsestid.

Handler om fængende faglig formidling. Her introduceres vikaren for de tre appelformer: etos, logos og patos, og hvorfor det er vigtigt at tage højde for dem i enhver læringssituation.

Omhandler vikarens nonverbale kommunikation, herunder hvordan krop, stemme og gestik har betydning for, om man fanger klassens opmærksomhed og formår at trænge igennem med sit budskab.

Giver vikaren redskaberne til at formidle sit budskab med autentisk autoritet. Her præsenteres vikaren for forskellige underviser-typer og bliver bekendt med egne styrker og svagheder.

Handler om at kunne identificere forskellige elevtyper i en klasse og tage højde for de måder, de lærer på i undervisningssituationen.

KURSUS I KONFLIKTHÅNDTERING

 • Underviser: Carina Louise Pedersen
 • Varighed: 1 time

Hvordan mægler man mellem to elever i indbyrdes konflikt? Og hvordan balancerer man sin opmærksomhed mod en enkelt konfliktsøgende elev og resten af klassen i undervisningen? Det er de to perspektiver, vi beskæftiger os med i Substys online kursus om konflikthåndtering i skolen.

Underviser: Carina Louise Pedersen

 • Uddannet skolelærer fra 2015.
 • Uddannet Kandidat i Pædagogisk sociologi.
 • Uddannelsesansvarlig i Substy.

vikaren får indsigt I:

 • Konflikters ophav
 • Konflikttrappen
 • Konfliktmægling

INDHOLD

I dette modul præsenteres vikaren for det neurologiske aspekt af konflikter for at forstå, hvorfor konflikter opstår. I modulet får vikaren indsigt i, hvad amygdala er, og hvordan man undgår at aktivere en trusselsrespons hos eleverne.

I dette modul præsenteres vikaren for Konflikttrappen, som et redskab til at forstå konflikters dynamik og hvordan de kan op- og nedtrappes.

I dette modul præsentres vikaren for konkrete værktøjer indenfor forebyggelse, håndtering og efterbehandling af konflikter. Vikaren får bl.a. indsigt i konfliktløsende kommunikation og de fire kernepunkter i konflikthåndtering.

FAQ OM VIKARSKOLEN

Hvordan kan jeg komme i gang med kurserne?

Du kan kontakte os gennem formularen herunder, hvor vi derefter tager en indledende dialog om, hvad du kan bruge Vikarskolen til, og hvordan din skole kommer i gang med at bruge kurserne 

Skal jeg være ansat som vikar for at kunne tage jeres kursus?

Nej, du kan også tage kurserne som lærer eller pædagog, hvis man søger job som vikar, men kurserne er primært henvendt til vikarerne og til opkvalificeringen af bestemte kompetencer. 

Hvad er prisen på Vikarskolen?

Prisen afhænger af kurset. Du kan købe adgang til kurserne enkeltvis eller som abonnement med fri adgang til alle kurserne. Vil du vide mere? Kontakt os via formularen nederst, så hører du fra os inden for 24 timer. 

Hvem er underviser på kurserne?

Underviserne er fageksperter inden for deres respektive felt, og de er alle erfarne formidlere i hver deres fagområde. 

Hvilke devices kan jeg tage kurserne på?

Du kan tage kurserne på alle slags devices. Du kan tilgå dem på alle tidspunkter og tage kurserne når det passer dig. 

Skal jeg købe andre af jeres produkter for at få adgang til Vikarskolen?

Nej, du kan sagtens købe licenser til kurserne uden at have købt vores andre løsninger. 

HVAD SIGER BRUGERNE

Vikarskolen giver vikarerne en ballast og klæder dem på til at kunne træde ind i klasserummet"
Annette Conrad
Vikardækker, Solvangsskolen Farum
Vikarskolen er helt sikkert noget, som jeg kan bruge som vikar. Det var super fint at få så konkrete værktøjer til klassen og undervisningen. Jeg er lærerstuderende til daglig og jeg fik en masse ud af det."
Sofie Klausen
Vikar, Skolen på Grundtvigsvej Frederriksberg

KOM I GANG MED VIKARSKOLEN

Vil du gerne opkvalificere dine vikarer og sikre en god undervisning, så er Vikarskolen løsningen for din skole. 

Hvis du har spørgsmål om priser,  indhold og andet, så kontakt os gennem formularen eller direkte på 71960715

Vi glæder os til at høre fra dig. 

Ønsker du at logge ind på Vikarlæggeren, Vikarhylden eller Vikarskolen? Tryk på produktet herunder.

Vi glæder os til at tilføje login til Vikarland snart.

Cookies politik

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold og annoncer. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken. Læs mere her